امروزه با گسترش تکنولوژی، زبانهای برنامه نویسی زیادی به وجود آمدهاند که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. اما سوالی که تقریبا همهٔ برنامه نویسها با آن دست به گریبان بودهاند این است که « کدام زبان برنامه نویسی بهتر است؟» در این مقاله به بررسی دو زبان laravel و node js میپردازیم تا بتوانید بسته به نیازتان بهترین گزینه را انتخاب کنید.
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که «نود جی اس بهتر است یا لاراول؟». پیش از آن که به بررسی تفاوتهای این دو زبان بپردازیم، بهتر است آشنایی مختصری با هرکدام داشته باشیم . پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب :
نود جی اس چیست؟
ویژگی های نود جی اس
مزایای نود جی اس
لاراول چیست؟
ویژگی های لاراول
مزایای لاراول
تفاوت های نود جی اس و لاراول؟
کدام یک بهتر است؟ node js یا laravel ؟
Node.js چیست؟
Node.js یک محیط اجرا برای کدهای جاوا اسکریپت، متن باز و کراس پلتفرم است که برای ساخت برنامههای سمت سرور طراحی شده است. این محیط دارای برنامههای جاوا اسکریپت است که میتوانند در زمان اجرای Node.js بر روی ویندوز، مکینتاش و لینوکس اجرا شوند.
Node JS همچنین یک کتابخانهٔ عالی از ماژولهای مختلف جاوا اسکریپت فراهم میکند که ایجاد برنامههای وب را بسیار ساده میکند. امروزه با جاوا اسکریپت میتوانید کارهایی بیش از ایجاد یک وبسایت انجام دهید. جاوا اسکریپت اکنون توانایی انجام کارهایی را دارد که سایر زبانهای اسکریپتی مانند پایتون میتوانند انجام دهند.
ویژگیهای نود جی اس
۱- کراس پلتفرم: یکی از مهمترین ویژگیهای نود جی اس، کراس پلتفرم بودن آن است، یعنی به یک پلتفرم خاص وابسته نیست.
۲- شی گرا: پیش از این انتقاد بزرگی به node js وارد بود. انتقاد به علت سابقهٔ نود جی اس در جاوا اسکریپت بود. زبان نود جی اس اغلب شامل کدهایی میشد که بسیار نامرتب و بهم ریخته بودند. استفاده از فریمورکهایی مانند typescript و coffeescript به رفع این مشکل کمک میکردند اما در نهایت پشتیبانی از شی گرایی زبان نود جی اس کار را برای همه راحتتر کرد.
۳- تک رشتهای و مقیاس پذیر: Node.js از یک برنامه تک رشتهای استفاده میکند و همین برنامه میتواند تعداد درخواستهای بسیار بیشتری نسبت به سرورهای معمولی مانند Apache HTTP Server را پاسخ دهد. همچنین مکانیزم رویداد محور به سرور اجازه میدهد تا به روشی non-blocking واکنش نشان دهد. این موضوع سرور را بسیار مقیاس پذیر میکند.
۴- ناهمزمان و رویداد محور: سرور مبتنی بر Node.js، هرگز منتظر یک API برای برگرداندن دادهها نمیماند. با فراخوانی دستور مذکور، سرور به API بعدی میرود و رویدادهای Node.js به سرور اجازه میدهد از API قبلی پاسخی دریافت کند.
مزایای node js
هنگام ساخت API ها به طور موثر عمل میکند.
عملکرد و کارایی کلی برنامه با استفاده از این محیط بسیار بالاست.
NodeJs به همراه یک مدیریت کنندهٔ پکیج قوی ارائه شده است.
لاراول چیست؟
لاراول یک فریمورک PHP متن باز، همه منظوره و ساده است. این فریمورک از الگوی طراحی MVC پیروی میکند. لاراول از کامپوننتهای موجود در فریمورکهای مختلف استفاده میکند که به ساخت یک برنامهٔ وب کمک میکند. لاراول مجموعهای غنی از ویژگیها را در اختیار شما قرار میدهد.
ویژگیهای لاراول
۱- سیستم Migration پایگاه داده: با استفاده از این قابلیت میتوانید بدون ایجاد دوبارهٔ پایگاه داده، ساختار بانک اطلاعاتی را تغییر دهید. به دلیل وجود چنین عملکردی، خطر از دست دادن دادهها بسیار ناچیز است. این ویژگی نه تنها امکان تغییر ساختار بانک اطلاعاتی را فراهم میکند بلکه امکان استفاده از کد PHP به جای SQL را نیز فراهم میکند.
۲- امنیت: فریمورک لاراول امنیت بسیار قوی را برای برنامههای وب فراهم میکند. لاراول از الگوریتم هش Bcrypt برای ایجاد رمز عبور رمزگذاری شده استفاده میکند. همچنین، این فریمورک مانع از حملاتی مانند تزریق کدهای SQL میشود.
۳- پشتیبانی از معماری MVC: الگوی MVC لاراول دارای ویژگیهای مختلف توکار است که عملکرد برنامه را افزایش داده و قابلیت استفاده را بهبود میبخشد. لاراول با استفاده از MVC لایههای مختلف مانند منطق برنامه را از بخش نمایش برنامه جداسازی میکند.
۴- Template Engine : لاراول همچنین ساختارهای پایدار با ابزارکهای مختلفی را فراهم میکند که کدهای CSS و JS را ادغام میکنند. Template های لاراول به صورت خلاقانهای برای ساخت Layout های ساده اما پیچیده با بخشهای متمایز طراحی شدهاند.
مزایای لاراول
فریمورک لاراول نیاز به نوشتن کدهای ساده HTML را از بین میبرد، زیرا از MVC استفاده میکند.
فریمورک لاراول قابلیت تزریق وابستگی و امکان آزمایش سریع برنامه را فراهم میآورد.
لاراول بهترین فریمورک برای توسعهدهندگان PHP محسوب میشود.